Politic

La Chişinău a fost inaugurată Ambasada Suediei în Republica Moldova

La ceremonia de inaugurare a ambasadei au participat ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Carl Bildt, ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova (RM), Ingrid Tersman, preşedintele interimar al RM, Mihai Ghimpu şi ministrul Afacerilor Externe al RM, Iurie Leancă, care au tăiat panglica de inaugurare.
Moldova Azi, 4 octombrie 2010, 15:38
Inaugurarea Ambasadei Suediei în Republica Moldova, Chişinău, 30 septembrie 2010. © Ion Roşca
Inaugurarea Ambasadei Suediei în Republica Moldova, Chişinău, 30 septembrie 2010. © Ion Roşca

Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Carl Bildt a spus că Republica Moldova este un partener important pentru ţara sa, lucru confirmat şi prin decizia Guvernului de la Stockholm de a inaugura ambasada la Chişinău.

Ingrid Tersman, Ambasadorul Regatului Suediei în Republica Moldova, a specificat că inaugurarea misiunii diplomatice la Chişinău este un moment semnificativ în relaţiile dintre cele două state, ce va permite impulsionarea dialogului bilateral în diferite domenii, prioritare fiind cele economice, investiţionale, culturale, educaţionale etc.

La rândul său, preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că relaţiile ţării noastre cu autorităţile de la Stockholm prezintă un interes sporit pentru Republica Moldova şi poartă un caracter de parteneriat durabil şi constructiv.

Ambasada Regatului Suediei în Republica Moldova este amplasată pe strada Toma Ciorbă, 12, din municipiul Chişinău.


© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md).

 

 

T